România a naturalizat trei atlete din Kenya care ar putea participa la JO de la Tokyo

  • 13 Mai 19:59
România a naturalizat trei atlete din Kenya care ar putea participa la JO de la Tokyo

Atletele Joan Chelimo, Stella Ruto și Delvine Meringor au primit, joi, cetățenia română după ce au depus jurământul la Autoritatea Națională pentru Cetățenie, cele trei sportive kenyence având posibilitatea să concureze la Jocurile Olimpice de la Tokyo, informează Agerpres.

Premieră pentru atletismul românesc. Joan Chelimo (31 de ani), Stella Ruto (26 de ani) și Delvine Meringor (29 de ani) au devenit azi primele atlete de pe continentul african care primesc cetățenia română! Legitimate la clubul Steaua București, Joan, Stella și Delvine au depus jurământul la Autoritatea Națională pentru Cetățenie în prezența președintelui Federației Române de Atletism, Florin Florea, a reprezentanților clubului Steaua București și a antrenorului Carol Șanta. Cele trei sportive pot reprezenta de acum România în toate competițiile internaționale. Joan și Delvine au realizat deja baremul pentru Jocurile Olimpice în proba de maraton, iar Stella va încerca să se califice în proba de 5.000 de metri sau în cea de 3.000 metri obstacole”, se arată într-un comunicat al Federației Române de Atletism.

Pentru a putea participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Federația Internațională de Atletism ar trebui să confirme eligibilitatea sportivelor calificate Federației Române de Atletism și Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Este un moment foarte important pentru atletism românesc. Arătăm tuturor că suntem o națiune deschisă, cu o gândire europeană și prin sosirea celor trei atlete întărim echipa României. Îmi doresc ca în 4-6 ani România să evolueze în Superliga Europei”, a declarat Florin Florea, președinte Federației Române de Atletism.

Antrenor: Aștept acest moment de cinci ani. Am reușit azi să aduc în România trei atlete foarte valoroase

Atleta Joan Chelimo a afirmat că și-ar dori să câștige cât mai multe medalii pentru România: „Sunt foarte fericită că am obținut cetățenia română. Vreau să cuceresc cât mai multe medalii, medalii la Jocurile Olimpice și Campionatele Mondiale și să fac România mândră”.

Antrenorul Carol Șanta a afirmat că așteaptă momentul naturalizării celor trei atlete de cinci ani.

Aștept acest moment de cinci ani. Am reușit azi să aduc în România trei atlete foarte valoroase și sper ca măcar una dintre ele să cucerească o medalie la Jocurile Olimpice. Îmi doresc să mă retrag după un astfel de moment”, a afirmat Șanta.

Prima competiție la care cele trei sportive vor participa în România în acest an este Campionatul Național de 5.000 și 10.000 de metri, de la Pitești, de săptămâna viitoare.

România are până acum cinci atleți calificați la JO de la Tokyo, Florentina Iușco (săritura în lungime), Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălțime) și Alin Firfirică (aruncarea discului).

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Wed
19
Thu
20
Fri
20
Sat
20
Sun
21

Curs oficial BNM 24 Mai 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.6495 0.0123
USD 17.7143 -0.0284
RON 4.3942 0.0033
UAH 0.6459 0.0001
RUB 0.2412 0.0002
Arhivă Radio Chișinău