România a co-prezidat o nouă reuniune a Grupului de lucru Anticorupție, în pregătirea Conferinței Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova de la Paris

  • 07 Noiembrie 2022 15:52
România a co-prezidat o nouă reuniune a Grupului de lucru Anticorupție, în pregătirea Conferinței Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova de la Paris

Astăzi, alături de UK și cu sprijinul Ministerului Justiției al Republicii Moldova, România a co-prezidat o nouă reuniune a Grupului de lucru Anticorupție, în pregătirea Conferinței Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova de la Paris, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Ambasadei României la Chișinău.

„Secretarul de Stat din Ministerul Justiției din România, George Cătălin Șerban a subliniat sprijinul deplin pe care România îl oferă Republicii Moldova pentru obținerea progreselor necesare în lupta împotriva corupției”, se arată în postarea reprezentanței diplomatice românești.

Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova (Moldova Support Platform) este o inițiativă a României, Germaniei și Franței, care urmărește generarea de asistență imediată politică, financiară și materială, precum și de expertiză aprofundată pentru procesul de reformă democratică, din partea instituțiilor și statelor membre ale Uniunii Europene, a țărilor G7, a instituțiilor financiare internaționale și organizațiilor internaționale, precum și a altor parteneri de dezvoltare. Scopul organizării Conferințelor este de a mobiliza, concentra și coordona sprijinul politic, tehnic și financiar al țărilor dezvoltate pentru Republica Moldova.

Prima ediție a Conferinței ministeriale a Platformei de sprijin pentru Republica Moldova a avut loc în Berlin, Germania, pe 5 aprilie. Cea de-a doua ediție a avut loc la București, România, pe 15 iulie. Următoarea ediție este preconizată să se desfășoare până la sfârșitul acestui an, în Franța.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:4,63 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
12
Sat
13
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău