România a ales piesa cu care va merge Roxen la Eurovision 2020

  • 02 Martie 09:48
România a ales piesa cu care va merge Roxen la Eurovision 2020

Solista Roxen va reprezenta România la Eurovision Song Contest 2020, care va avea loc în luna mai la Rotterdam, cu piesa ''Alcohol You'', aceasta fiind aleasă, duminică seara, de publicul venit la Finala Națională organizată de Televiziunea Română la Sala Sporturilor din Buzău, împreună cu juriul de specialitate.

"Asemenea noului mecanism de selecție, și spectacolul de duminică s-a plasat sub sloganul #ealtceva, aducând numeroase elemente în premieră pentru public. Astfel, 'concurenții' Finalei din acest an au fost cele cinci show-uri care au 'luptat' pentru a se califica în faza internațională. Numitorul comun al acestor show-uri a fost Roxen, care a dat dovada talentului, a versatilității interpretative și a nivelului său tehnic de pregătire pentru fiecare dintre cele cinci piese", informează un comunicat transmis de TVR.

Roxen a spus că această piesă o simte cu toată ființa și o reprezintă stilul ei.

"Alcohol You” este o piesă pe care o simt cu toată ființa mea și pe care o trăiesc de fiecare dată când o cânt. Mă reprezintă stilul ei și mă bucur foarte tare că și publicului și juriului le-a plăcut și au votat-o. Le mulțumesc tuturor! Toată această susținere înseamnă enorm pentru mine și mă motivează atât personal, cât și ca artist, să muncesc mai mult, să fiu din ce în ce mai dedicată și să fac muzică. Îmi doresc ca melodia 'Alcohol You' să ajungă cât mai sus, să fie la fel de apreciată și de publicul din străinătate și, de ce nu, votată la Rotterdam. Am emoții foarte mari, dar sunt constructive și mă ajută să pregătesc show-ul pentru Eurovision 2020, să pot ajunge prin tot ceea ce transmit cât mai aproape de oameni", a declarat Roxen, imediat după anunțarea rezultatului.

De muzică și de producția piesei "Alcohol You" s-a ocupat Viky Red, iar textul a fost scris de Ionuț Armas și Breyan Isaac. Breyan Isaac este cântăreț, compozitor, producător și pianist american, deținător al unui premiu Grammy.

"Modul în care Roxen transmite această piesă e uluitor, mă surprinde de fiecare dată. O simte și mă bucur că interpretarea ei a ajuns la public și la juriu. Vom continua să lucrăm împreună și vom face tot posibilul să mergem la Rotterdam cu cea mai bună variantă a piesei și cu un show impresionant", a declarat Viky Red, producătorul piesei Alcohol You.

Piesa este un autentic imn al iubirii universale, iar pe scena de la Buzău, piesa "Alcohol You" a adus un show puternic, dominat de nuanțe de violet și turcoaz, în care au fost sugerate astralul, starea de acceptare, conexiunea, găsirea liniștii interioare. Scena a fost dominată de elemente astrale, de lună, eclipsă, elemente care au rezonat cu emoțiile și sentimentele piesei și întreg spectrul de emoții transmise de Roxen: tristețe, disperare și, în final, speranță.

"La finalul unui spectacol extraordinar care a adus pe scenă, alături de Roxen, artiști români precum Elena Gheorghe, Connect R, Dora Gaitanovici, dar și invitați speciali din străinătate, precum Loreen (Suedia), Ulrikke Brandstorp (Norvegia), Sandro (Cipru) și Natalia Gordienko (Republica Moldova), au fost anunțate punctele primite de fiecare dintre cele cinci piese. Piesa 'Alcohol You' s-a clasat pe primul loc cu 10 puncte (5 primite de la juriu și 5 de la public), urmată, în ordine descrescătoare, de Storm (6 puncte), Cherry Red și Colors la egalitate (câte 3 puncte) și Beautiful Disaster", precizează comunicatul menționat.

Eurovision Song Contest 2020 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul "Open Up", cu semifinalele pe 12 și 14 mai și finala pe 16 mai. La ediția cu numărul 65 a concursului, participă - alături de România - alte 40 de țări.

Precedenta ediție a competiției muzicale a fost câștigată de Duncan Laurence, reprezentantul Regatului țărilor de Jos, cu piesa "Arcade".

În urma tragerii la sorți din data de 28 ianuarie, pentru împărțirea țărilor participante în cele două semifinale ale competiției, România va intra în concurs în data de 12 mai, în cea de-a doua parte a primei semifinale.

În ordine alfabetică, țările care vor intra alături de România în prima semifinală sunt: Australia, Belarus, Irlanda, Lituania, Macedonia de Nord, Rusia, Slovenia, Suedia (prima parte), respectiv Azerbaidjan, Belgia, Croația, Cipru, Israel, Malta, Norvegia, Ucraina (partea a doua).

În cea de-a doua semifinală (14 mai) vor concura: Austria, Republica Cehă, Estonia, Grecia, Islanda, Moldova, Polonia, San Marino, Serbia (prima parte) și Albania, Armenia, Bulgaria, Danemarca, Elveția, Finlanda, Georgia, Letonia, Portugalia (partea a doua).

În finala de la Rotterdam a concursului Eurovision 2020 din 16 mai vor intra în concurs 26 de țări: primele 10 țări din fiecare semifinală și cele șase calificate direct (Big Five plus țara gazdă). Chiar dacă vor concura direct în finală, cele șase țări vor putea vota, în semifinale, astfel: Germania, Italia, Regatul Țărilor de Jos (Olanda) în prima semifinală, iar Franța, Spania și Marea Britanie în cea de-a doua semifinală.

Atât semifinalele, cât și finala internațională a ESC 2020 din luna mai vor fi transmise live de TVR, transmite AGERPRES.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
1
Ninsoare ușoară
Umiditate:96 %
Vint:4,1 m/s
Thu
1
Fri
7
Sat
7
Sun
5
Mon
2

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău