România a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat

  • 05 Iunie 2021 08:28
România a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat

Comitetul Național pentru Situații de Urgență de la București a adoptat, vineri seară, o hotărâre prin care a fost modificată lista statelor clasificate în cele trei zone (verde, galbenă, roșie), în conformitate cu incidența actualizată la nivel internațional. Republica Moldova este printre țările plasate în „zona verde”.

"Se aprobă clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, în vederea stabilirii persoanelor care sosesc în România din acestea și cu privire la care se instituie măsura carantinei, prevăzută în anexă la prezenta hotărâre", se arată în hotărârea nr. 37 a CNSU, potrivit hotnews.ro
 
Menționăm că Ambasada României la Chișinău a precizat ieri, într-un comunicat, că regula generală prevede că pentru cetățenii străini și apatrizii care sosesc în România, indiferent de zona din care vin (verde, galbenă sau roșie), inclusiv din Republica Moldova, se instituie măsura carantinei pentru o perioadă de 14 zile.
 
Sunt scutite de la măsura carantinei persoanele care fac dovada vaccinării, precum și cele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile. Totodată, sunt prevăzute excepții de la aceeași măsură pentru o serie de categorii profesionale, detaliate în HCNSU nr. 35 și 36, disponibile mai jos.
 
Cetățenii români care revin în România din străinătate și au petrecut ultimele 14 zile într-o zonă verde (inclusiv Republica Moldova) nu sunt plasați în carantină (nu trebuie să facă dovada vaccinării sau încadrării în excepțiile prevăzute de legislație).
 
Hotărârile Comitetului Național pentru Situații de Urgență sunt disponibile la adresele:
Lista statelor clasificate în zone de risc este disponibilă la adresa:
 
Ambasada recomandă tuturor persoanelor să se informeze permanent doar din surse oficiale (https://stirioficiale.ro/informatii) cu privire la intrarea și șederea pe teritoriul României, înainte de începerea călătoriei, tocmai pentru a evita deplasarea până în punctul de trecere al frontierei și refuzarea intrării.
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău