România: Migranți opriți din drumul ilegal spre Spațiul Schengen

  • 19 Iunie 2015 16:51
România: Migranți opriți din drumul ilegal spre Spațiul Schengen

Polițiștii de frontieră din cadrul SPF Borș, România, au depistat cinci cetățeni sirieni care încercau să treacă ilegal frontiera româno-ungară, pe jos, cu intenția de a ajunge în Spațiul Schengen.

În data de 18.06.2015, în jurul orelor 04,00, o patrulă formată din polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Borș, județul Bihor, pe timpul executării unei misiuni specifice, a depistat cinci persoane, trei adulți și doi minori, care se deplasau pe jos, spre Ungaria, încercând să treacă ilegal frontiera română.

Persoanele în cauză au fost reținute la aproximativ 100 metri față de linia de frontieră și au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba de cinci cetățeni sirieni, trei adulți, cu vârste cuprinse între 25 și 32 de ani și doi minori în vârstă de 4, respectiv 8 ani. Persoanele adulte, două intrate legal în România și a treia solicitantă de azil în România, au declarat că intenționau să ajungă în Spațiul Schengen, pentru a-și găsi un loc de muncă.

Polițiștii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală celor trei adulți, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău