România: Două nave militare fac escală în Portul Constanța

  • 22 Mai 2015 16:53
România: Două nave militare fac escală în Portul Constanța

Dragorul Maritim Shkval, sub pavilion bulgăresc, a acostat vineri în portul militar Constanța pentru a se alătura Exercițiului multinațional 'Trident Poseidon 2015', organizat de Forțele Navale Române.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale Române, la exercițiul organizat în perioada 22-28 mai în apele teritoriale românești și în apele internaționale ale Mării Negre vor lua parte și două nave militare ale unor state NATO, fiind vorba despre DM Shkval - din Bulgaria și distrugătorul american USS ROSS, care este așteptat să sosească duminică.

Pe timpul staționării în Portul Constanța, militarii români și străini vor participa la ateliere de lucru comune pentru stabilirea modalităților de acțiune și a activităților ce vor fi executate pe mare, în timpul exercițiilor.

Cele două nave aliate vor ieși în larg luni, împreună cu navele militare românești, pentru exerciții comune și trageri de luptă, fiind exersate proceduri specifice de răspuns în situații de criză. Pe mare, vor fi executate în comun exerciții de interdicție maritimă, de căutare și descoperire a submarinelor, exerciții de luptă împotriva minelor marine, exerciții de luptă la suprafață cu trageri de luptă pe mare, exerciții de remorcare a unei nave avariate. De asemenea, vor fi exersate și proceduri de identificare și urmărire a țintelor aeriene.

Exercițiul multinațional 'Trident Poseidon 2015', organizat în premieră de Forțele Navale Române, este o secvență navală a Exercițiului 'Romanian Trident 2015', condus de Comandamentul Forțelor Întrunite din Statul Major General.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău