România: Cod Galben de inundații pentru mai multe județe

  • 29 Februarie 2016 23:58
România: Cod Galben de inundații pentru mai multe județe

Peste 6.000 pompieri cu mijloace tehnice specifice sunt pregătiți să intervină în sprijinul autorităților administrației publice locale și populației din zonele pentru care hidrologii au emis atenționare, informează un comunicat IGSU transmis AGERPRES.

În contextul atenționării hidro-meteorologice emisă pentru 13 județe, IGSU a dispus unităților subordonate din județele vizate să ia măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea producerii unor eventuale situații de urgență.

''Începând de luni noaptea, la 3,00, vor intra sub atenționare de Cod Galben de inundații mai multe râuri din județele: Alba, Arad, Argeș, Bihor, Bistrița Năsăud, Caraș Severin, Gorj, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Sălaj, Satu Mare și Vâlcea. Atenționarea este valabilă până miercuri, la ora 12,00. Având în vedere că sunt preconizate scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide, care pot produce efecte asupra populației și mediului, în județele aflate sub incidența atenționărilor de vremea rea, s-a dispus asigurarea rezervei de personal și activarea, la nevoie, a grupelor operative pentru intervenția imediată'', precizează sursa citată.

Totodată, la nevoie, echipajele serviciilor profesioniste pentru situații de urgență vor fi dislocate, în cel mai scurt timp în zonele de risc pentru evacuarea populației, animalelor și bunurilor aflate în pericol, precum și pentru limitarea și înlăturarea eventualelor efecte negative, se mai arată în comunicatul IGSU.

Evoluția fenomenelor meteorologice periculoase va fi permanent monitorizată prin Centrul Operațional Național al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
17,18
Câțiva nori
Umiditate:79 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău