Roman Chircă: Guvernul trebuie să stabilizeze finanțele publice

  • 30 Iunie 2015 18:07
Roman Chircă: Guvernul trebuie să stabilizeze finanțele publice

Primul lucru pe care trebuie sa-l facă noul guvern este stabilizarea finanțelor publice, susține expertul economic Roman Chircă.

El a subliniat, în cadrul emisiunii Ora de vârf de la Radio Chișinău, necesitatea formării unui guvern detașat de forțele politice care să inițieze schimbări în sistemele bancar, fiscal, de pensii, bugetar etc.

„Ceea ce se întâmplă acum în societate este un dezastru. Toți discută despre formarea coaliției, a Guvernului. Nimeni nu discută despre redresarea economică. Nimeni din Guvern nu a spus că-i pare rău și va depune efort pentru restabilirea relațiilor cu partenerii noștri de dezvoltare Banca Mondială și FMI. Primul lucru, imediat, pe care trebuie sa-l facă autoritățile este stabilizarea finanțelor publice, prioritizarea anumitor cheltuieli, punerea unui sarcofag pe subiectul Banca de Economii, clarificarea acelui fenomen de delapidare și dacă nu a întoarce, cel puțin a pune sechestru pe bunurile acelor persoane implicate în devalizarea băncilor. Cel mai important este o pace  în coaliție, alegerea unui guvern care să fie mai distant de influența politică, pentru a da start imediat anumitor acțiuni”,a declarat Roman Chircă. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău