Roman Abramovici are active în valoare de șapte miliarde de dolari înghețate în Insula Jersey

  • 13 Aprilie 2022 19:15
Roman Abramovici are active în valoare de șapte miliarde de dolari înghețate în Insula Jersey

Active în valoare de peste șapte miliarde de dolari aparținând miliardarului rus Roman Abramovici au fost înghețate de autoritățile din Insula Jersey, un paradis fiscal din Canalului Mânecii, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres.

Abramovici se numără printre mai mulți miliardari ruși adăugați luna trecută pe lista persoanelor sancționate de Marea Britanie și Uniunea Europeană din cauza invadării Ucrainei de către Rusia iar între timp guvernele au început să ia măsuri pentru a pune sub sechestru iahturi și alte active aparținând miliardarilor ruși.

Într-un comunicat de presă publicat miercuri, Guvernul local din Insula Jersey a anunțat că, în data de 12 aprilie, tribunalul regal a impus un ordin de înghețare asupra unor active cu o valoare de peste șapte miliarde de dolari care sunt bănuite că ar avea legătură cu Roman Abramovici și care fie sunt amplasate în Jersey fie sunt deținut de entități încorporate în Jersey. De asemenea, poliția din Jersey a efectuat percheziții la o serie de locații care sunt bănuite că ar avea legătură cu activitățile de afaceri ale lui Abramovici.

Oligarhul în vârstă de 54 de ani a păstrat în aparență distanța față de Kremlin de când a ajuns la putere Vladimir Putin. Abramovici a făcut afaceri în special în sectorul metalurgic, după dezmembrarea URSS. În prezent, revista Forbes apreciază că averea lui este de peste 14 miliarde de dolari.

Jersey este cea mai mare și cea mai cunoscută dintre Insulele Canalului Mânecii. Amplasată la doar 14 mile de Franța, Jersey se bazează pe Marea Britanie pentru asigurarea apărării dar nu face parte din Regatul Unit și nici din Uniunea Europeană. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:3,09 m/s
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău