Rolul mass-media în dezvoltarea social-economică a fost tema reuniunii comisiei de profil a APCEMN, cu participarea deputaților Mariana Cușnir și Victor Spînu

  • 23 Martie 2023 15:46
Rolul mass-media în dezvoltarea social-economică a fost tema reuniunii comisiei de profil a APCEMN, cu participarea deputaților Mariana Cușnir și Victor Spînu

Mariana Cușnir, președinta Delegației Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN), și Victor Spînu, membrul delegației, au participat astăzi la cea de-a 60 reuniune a Comisiei cultură, educație și afaceri sociale a APCEMN, care s-a desfășurat în regim online. Tema reuniunii a fost Rolul mass-mediei în dezvoltarea social-economică a statelor membre ale OCEMN, anunță Serviciul de presă al legislativului.

În debutul reuniunii, reprezentanții delegațiilor naționale au transmis oficialilor și cetățenilor Turciei cuvinte de compasiune și susținere în legătură cu seismul devastator care a lovit această țară. 

Membrii delegației legislativului din Moldova au avut discursuri la subiectul anunțat al reuniunii, în cadrul cărora s-au referit la provocările actuale la adresa dezvoltării și democrației aduse prin răspândirea informaților false, fenomen a care a luat amploare în arealul organizației. 

 „Mass-media are o importanță foarte mare, inclusiv pentru implicarea activă a cetățenilor în luarea deciziilor. În același timp, știrile false și manipulatorii  subminează încrederea cetățenilor față de mass-media, de aceea trebuie să depunem eforturi comune pentru a proteja societatea de informații false și pentru a încuraja principiile obiectivații și imparțialității în presă”, a spus deputatul Victor Spînu. Totodată, el a evidențiat   creșterea vertiginoasă a rolului și impactului rețelelor de socializare, care au devenit nu doar o metodă extrem de depopulară de comunicare, dar și un important instrument de măsurare a opiniei publice.

Mariana Cușnir a vorbit despre rolul presei în îmbunătățirea actului guvernării, în reducerea corupției, creșterea eficienței și stabilității economice. „Într-o democrație, rolul mass-mediei este unul vital. O presă independentă și eficientă joacă un rol esențial în îmbunătățirea actului guvernării, în reducerea corupției, în creșterea eficienței și stabilității economice și în crearea schimbărilor sociale și de mediu pozitive”, a subliniat deputata. De asemenea, Mariana Cușnir a informat despre progresele de ordin legislativ atinse de țara noastră pentru asigurarea funcționării mass-media în conformitate cu cele mi bune practici europene în domeniu, cu principiile libertății de exprimare și independenței.

În cadrul reuniunii, deputatul Victor Spînu a fost ales în funcția de vicepreședinte al Comisiei cultură, educație și afaceri sociale a APCEMN.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău