Roland Garros: Naomi Osaka s-a retras. Ana Bogdan, calificată în turul 3

  • 01 Iunie 2021 12:54
Roland Garros: Naomi Osaka s-a retras. Ana Bogdan, calificată în turul 3

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka, numărul doi mondial, a anunțat, luni, pe Twitter, că se retrage din turneul de la Roland Garros, astfel că românca Ana Bogdan se califică fără joc în runda a treia.

''Cea mai bună alegere pentru turneu, pentru celelalte jucătoare și pentru mine este să mă retrag (din turneu), pentru ca toată lumea să se poată concentra pe tenis'', a scris Osaka în rețeaua de socializare.

Naomi Osaka a precizat că a suferit momente de depresie după ce a câștigat primul său titlu de Mare Șlem, în 2018, la US Open, iar discuțiile cu jurnaliștii i-au declanșat aceste probleme, transmite Agerpres.

''Nu am dorit niciodată să fiu un motiv de distragere și recunosc că nu e cel mai potrivit moment, iar mesajul meu ar fi putut fi mai clar. Însă, ce e cel mai important, nu aș trivializa niciodată termenul de sănătate mentală și nici nu l-aș folosi cu ușurință. Adevărul este că am suferit momente îndelungate de depresie după US Open 2018 și am avut dificultăți foarte mari să trec peste ele. Toți care mă cunosc știu că sunt introvertită și toți cei care m-au văzut la turnee au observat că deseori port căști audio, care mă ajută să trec peste anxietatea mea social'', a explicat Osaka.

''Deși presa de tenis a fost tot timpul amabilă cu mine (și vreau să îmi cer scuze tuturor jurnaliștilor amabili pe care poate i-am jignit), nu sunt un vorbitor natural în public și am emoții mari înainte de a vorbi cu presa'', a subliniat Naomi Osaka.

Osaka a fost amendată cu suma de 15.000 de dolari de organizatorii turneului de la Paris pentru faptul că a lipsit de la conferința de presă care a urmat victoriei sale din primul tur, 6-4, 7-6 (5) cu românca Patricia Țig.

Naomi Osaka risca descalificarea în cazul în care continua să lipsească de la conferințele de presă, au precizat organizatorii

"Naomi Osaka a decis astăzi (duminică) să nu se conformeze obligațiilor mediatice contractuale. Judecătorul-arbitru de la Roland Garros a decis, în consecință, să o amendeze cu 15.000 dolari conform articolului III H. din Codul de conduită", se arată în comunicatul de la Roland Garros consemnat de organizatorii celor patru turnee de Mare Șlem.

"Noi o informăm pe Naomi Osaka că, în ipoteza în care va continua să nu-și onoreze obligațiile mediatice în timpul turneului, ea se va expune la noi sancțiuni, așa cum este stipulat în Codul de conduită. Infracțiunile cu repetiție ar putea atrage sancțiuni mai severe, inclusiv excluderea de la turneu, precum și declanșarea unei anchete pentru abateri grave, care ar putea atrage amenzi mai severe și suspendări pentru turneele de Mare Șlem următoare (Codul de conduită Articol IV A.3)", mai preciza comunicatul.

Naomi Osaka a făcut un anunț surprinzător înainte de Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului, că refuză orice dialog cu jurnaliștii sportivi la Paris, pentru că după părerea ei conferințele de presă pun o povară nejustificată asupra sănătății mentale a jucătorilor.

Jucătoarea japoneză susține că a răspunde la întrebări după ce ai pierdut un meci este ca și cum ''ai lovi o persoană care este căzută''.

''Scriu asta pentru a spune că nu voi face nicio conferință de presă în timpul turneului de la Roland Garros. Am simțit adesea că lumea nu ține cont de sănătatea mentală a sportivilor și acest lucru sună adevărat ori de câte ori văd o conferință de presă sau particip la una. Adesea, noi stăm acolo și răspundem la întrebări la care am răspuns de mai multe ori înainte sau răspundem la întrebări care aduc îndoială în mintea noastră și pur și simplu nu mă voi supune oamenilor care se îndoiesc de mine'', a declarat Osaka, câștigătoare a patru Grand Slam-uri, ultimul la Australian Open 2021.

Osaka a precizat că decizia ei nu are ''nimic personal'' contra turneului sau a unor jurnaliști, cu care are o relație de prietenie, și speră că organizatorii vor reconsidera abordarea ei.

Naomi Osaka era adversara Anei Bogdan în turul secund la Roland Garros, astfel că românca s-a calificat fără joc în turul al treilea, unde o va înfrunta pe spaniola Paula Badosa (cap de serie numărul 33) sau pe Danka Kovinic (Muntenegru).

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan s-a calificat, duminică, în turul doi al turneului de la Roland Garros de la Paris, al doilea Grand Slam al anului, după ce a învins-o pe italianca Elisabetta Cocciaretto cu 6-1, 6-3.

Sursa: RRA

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău