Rogozin vine la Chișinău, în aceeași perioadă în care a anunțat că se va afla la Tiraspol

  • 07 Octombrie 2016 18:48
Rogozin vine la Chișinău, în aceeași perioadă în care a anunțat că se va afla la Tiraspol

O delegație de la Moscova, condusă de vicepremierul Dmitri Rogozin, va efectua o vizită în Republica Moldova în perioada 10-11 octombrie, anunță Ambasada Federației Ruse la Chișinău, citată de IPN.

Potrivit sursei citate, vizita lui Dmitri Rogozin a fost coordonată în cadrul unei întâlniri a viceministrului moldovean de Externe, Lilian Darii, cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametștin.

Vom aminti că Dmitri Rogozin urma să întreprindă o vizită la Chișinău pe 4-5 octombrie, pentru a discuta problema relansării relațiilor comerciale dintre Federația Rusă și Republica Moldova, potrivit declarațiilor oficialităților moldovene. Această vizită a fost însă amânată, fără a fi anunțat motivul.

Acum două zile, agenția oficială transnistreană „Novosti PMR” a anunțat că Dmitri Rogozin va veni la Tiraspol, tot pe 10-11 octombrie. Vizita în regiunea separatistă transnistreană a fost discutată de liderul administrației separatiste de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, care se afla la Moscova, cu Dmitri Loskutkov, unul dintre consilierii lui Rogozin.

Experții de la Chișinău au remarcat, de altfel că vizita lui vicepremierului rus responsabil pentru negocierile în problema transnistreană ar urma să se desfășoare în plină campanie pentru alegerile așa-zisului lider al administrației de la Tiraspol, dar și campaniei electorale pentru alegerile președintelui Republicii Moldova, fapt care ar putea încuraja anumite forțe politice de pe ambele maluri ale Nistrului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău