Rogozin: Rusia va desfășura primele rachete nucleare Sarmat cel târziu la toamnă

  • 23 Aprilie 2022 13:55
Rogozin: Rusia va desfășura primele rachete nucleare Sarmat cel târziu la toamnă

Rusia a anunțat sâmbătă, prin vocea șefului agenției spațiale, Dmitri Rogozin, că plănuiește să desfășoare cel mai târziu la toamnă prima unitate înarmată cu rachete balistice Sarmat, cu capacitate nucleară. În această săptămână, Moscova a efectuat primul test cu o astfel de rachetă.

Rusia plănuiește să desfășoare prima unitate înarmată cu rachete balistice Sarmat, cu capacitate nucleară, cel mai târziu la toamnă, scrie agenția TASS, care îl citează pe șeful agenției spațiale a Rusiei, Dmitri Rogozin, potrivit Reuters, citat de DIGI24.

Unitatea va fi amplasată la Uzhur, în regiunea Krasnoiarsk region, la circa  3.000 km este de Moscova, a mai spus Rogozin, potrivit TASS.

Ministerul rus al Apărării a publicat miercuri imagini cu lansarea unei rachete balistice intercontinentale „Sarmat”, cunoscută sub denumirea de „Satan 2”. Lansarea a fost făcută de pe cosmodromul „Plesețk” și potrivit autorităților ruse a fost „un succes”. Este primul test efectuat de Rusia cu o astfel de rachetă.

„Această armă cu adevărat unică va întări potențialul de luptă al forțelor noastre armate, va asigura în mod fiabil securitatea Rusiei împotriva amenințărilor externe și le va da de gândit celor care încearcă să ne amenințe țara”, a declarat președintele rus Vladimir Putin după lansare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău