Rodica Verbeniuc, directorul General al Agenției de Investiții și-a depus demisia
-
07 Iulie 2021 15:08
În data de 21 iunie 2021, a fost înaintată cererea de demisie cu eliberarea din funcție din data de 30 iulie, a directorului general al Agenției de Investiții „Invest Moldova”, Rodica Verbeniuc. Aceasta a decis să se retragă din funcție din motive de ordin personal, legate de relocare și reunire cu familia.
„Acum 3 ani, am acceptat cu mult entuziasm invitația de a reveni în Republica Moldova pentru a prelua conducerea unei instituții guvernamentale cu onorabilul mandat de a transpune în viață strategiile de promovare spre poziționarea țării noastre pe harta economică globală, în vederea atragerii investițiilor străine, susține exportatorii autohtoni în eforturile de acces pe piețe externe și spori atractivitatea Moldovei drept destinație turistică cu experiențe autentice. Mi-am asumat să confrunt cu demnitate provocările legate de reorganizarea instituțională, schimbările de guverne, limitările generate de criza pandemică spre a le transforma în noi oportunități. Dorința de a gestiona echilibrat prioritățile de viață și carieră mi-au determinat decizia de revenire la familie, având certitudinea că echipa de profesioniști integri ai Agenției de Investiții este pregătită de a valorifica în continuare rezultatele obținute”, se arată în comunicat.
Rodica Verbeniuc a intrat în funcția de director general al Agenției de Investiții “Invest Moldova” pe 20 iulie 2018, având o experiență de peste 20 ani în mediul privat, gestionând relațiile publice, comunicarea strategică și de criză într-o corporație multinațională în domeniul telecomunicațiilor. Participarea la formarea brand-urilor corporative locale și internaționale prin aplicarea strategiilor de promovare pe piețele din Moldova și Eurasia (Suedia, Turcia, Azerbaidjan, Georgia etc.) au conturat expertiza profesională pe dimensiunea promovării imaginii economice și investiționale a Republicii Moldova. Succesul proiectelor de responsabilitate social corporativă și al inițiativelor de sustenabilitate implementate atât în Moldova, cât și în Uzbekistan – țară, în care și-a desfășurat mandatul internațional timp de 3 ani, a fost alimentat de parteneriatele eficiente cu instituțiile internaționale, mediul asociativ și comunitățile locale.