Robbie Williams, acuzat de rasism: "Piesa nu este despre Vladimir Putin"

  • 06 Octombrie 2016 16:40
Robbie Williams, acuzat de rasism:

Robbie Williams a fost acuzat de rasism de o parte a presei din Rusia, după lansarea melodiei "Party Like A Russian".

Un cotidian rus scrie că britanicul nu va mai putea cânta niciodată pe scenele din Rusia. Însă Robbie spune că intenția lui n-a fost să-l parodieze pe Vladimir Putin, scrie Mediafax.

Indignarea jurnaliștilor ruși e provocată de faptul că Robbie Williams cântă piesa "Party Like A Russian" în engleză cu un accent vădit rusesc.

Melodia este primul single extras de pe cel de-al 11-lea album de studio al cântărețului, care se numește "Heavy Entertainment Show".

Versurile sunt despre alcool, droguri și păpuși rusești. Rușii nu se stâpânesc atunci când țara lor e luată în zeflemea. Există și un vers bizar în care numele misticului rus care a avut o mare influență asupra familiei ultimului țar al dinastiei Romanov, Rasputin, rimează cu numele mărcii de pantofi de lux "Louboutin".

Unul dintre sample-urile alese pentru linia melodică se inspiră din "Dansul Cavalerilor", compusă de faimosul Serghei Prokofiev. Alte versuri vorbesc despre un bărbat care sustrage banii întregii națiuni pentru a-și construi o navă spațială.

În ciuda versurilor subtile și sarcastice, Robbie Williams neagă acuzațiile: "Piesa nu este despre Vladimir Putin", a scris cântărețul pe Twitter.

Robbie a dezvăluit jurnaliștilor de la The Sun că a trebuit să cenzureze versurile, pentru că se temea să nu-i ofenseze pe fani. "Sunt 147 de milioane de oameni în Rusia și nu vreau să-i supăr în vreun fel. Nici nu știu dacă au umor", a spus Robbie Williams. "Nu fac mișto de nimeni, dar vreau ca piesa să fie "politically correct", adaugă cântărețul.

Versurile melodiei par să elogieze spiritul pretrecăreț al rușilor, însă în țara în care încă există totalism camuflat, nici jurnaliștii nu par să aibă umor. Anecdota cu Robbie Williams aduce aminte de vremea regimului ceaușist, când glumele și bancurile ce-l vizau pe dictator erau cu obstinație interzise.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
29,4
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:5,14 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău