R.Moldova va procura 300 de mii de teste rapide antigen pentru depistarea SARS-CoV-2 prin intermediul unui proiect al Băncii Mondiale

  • 14 Decembrie 2020 16:07
R.Moldova va procura 300 de mii de teste rapide antigen pentru depistarea SARS-CoV-2 prin intermediul unui proiect al Băncii Mondiale

Republica Moldova va procura 300 de mii de teste rapide antigen pentru depistarea SARS-CoV-2 prin intermediul unui proiect al Băncii Mondiale.

Anunțul a fost făcut de către ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unei conferințe la care a prezentat noile modificări la Protocolul Clinic Standardizat  pentru medicii de familie privind infecția cu noul tip de coronavirus.

Potrivit noilor prevederi, la domiciliu urmează a fi tratați, inclusiv, pacienții cu forme moderate de boală.

De asemenea, ministra Viorica Dumbrăveanu a anunțat că a fost revizuită lista medicamentelor care sunt recomandate pentru tratamentul la domiciliul pentru pacienții cu forme ușoare, dar și reabilitarea post-COVID.

”Astfel, pacienților asimptomatici nu li se recomandă în continuare tratament. Pacienților simptomatici cu forme ușoare rămân în vigoare aceleași recomandări, iar pacienților cu forme moderate li se indică tratament la domiciliu cu medicamente antivirale, anti-microbiene, anti-coagulante, gastro-protectoare, vitamine și suplimente alimentare”, a spus ministrul Sănătății. 

Viorica Dumbrăveanu a mai spus că a fost aprobată lista suplimentară a medicamentelor, care vor fi compensate din fondurile obligatorii de asistență în medicină, iar acces la acestea vor avea, inclusiv, persoanele neasigurate.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:65 %
Vint:1,03 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău