R.Moldova va îndeplini toate condițiile pentru asistența macrofinanciară din partea UE

  • 08 Mai 2018 08:56
R.Moldova va îndeplini toate condițiile pentru asistența macrofinanciară din partea UE

Republica Moldova va îndeplini până la sfârșitul actualei sesiuni a Parlamentului toate condițiile pentru alocarea celor trei tranșe din asistența macrofinanciară de 100 de milioane de euro din partea Uniunii Europene.

Subiectul a fost discutat, potrivit unui comunicat al Guvernului, de premierul Pavel Filip cu eurodeputatul român Victor Boștinaru, aflat în vizită la Chișinău, relatează IPN.

Pavel Filip susține că prima tranșă ar putea să ajungă la Chișinău în lunile iunie-iulie. Șeful executivului s-a referit la unii indicatori economici care ar fi în creștere în ultimii ani.  În 2017, creșterea economică a fost de 4,5 la sută, iar exporturile s-au majorat cu 20%, iar 65 la sută dintre acestea sunt orientate spre piața Uniunii Europene.

Totodată, premierul s-a referit la fortificarea sistemului bancar, prin procurarea activelor băncii comerciale Victoriabank de către Banca Transilvania și Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare.

Oficialii au trecut în revistă și ultimele evoluții privind construcția gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău. Pavel Filip a apreciat pozitiv mersul lucrărilor și a spus că până la mijlocul anului 2019 gazoductul va deveni funcțional.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău