R.Moldova va continua, cu suportul Uniunii Europene, să modernizeze infrastructura posturilor vamale

  • 27 Februarie 2018 21:42
R.Moldova va continua, cu suportul Uniunii Europene, să modernizeze infrastructura posturilor vamale

Republica Moldova și Uniunea Europeană continuă dialogul pe marginea proiectelor de modernizare a infrastructurii posturilor vamale. O nouă rundă de discuții pe acest subiect a avut loc în cadrul întrevederii directorului general al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, cu Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko.

„O atenție sporită a fost acordată proiectului de reconstrucție a punctului comun de trecere a frontierei "Palanca", care urmează a fi dat în exploatare la sfârșitul acestui an. În special, discuțiile au vizat reabilitarea căilor de acces și modalitățile de organizare a lucrărilor de construcție, astfel încât să fie excluse eventualele limitări de circulație”, transmite INFOTAG, cu referire la un comunicat de presă al Seviciului Vamal.

Potrivit lui Vitalie Vrabie, proiectul de reabilitare a postului vamal "Palanca" ar putea fi utilizat și ca punct de reper pentru reabilitarea posturilor prevăzute în alte două proiecte ale Uniunii Europene. 

"Este vorba de proiectul de modernizare a infrastructurii punctelor comune de trecere "Giurgiulești-Reni" și "Cuciurgan-Pervomaisk", demarat la începutul lunii februarie și pentru care au fost alocate 4,7 mil. de euro. Cel de-al doilea proiect, cu un buget total de 10 mil. de euro, se referă la reabilitarea infrastructurii punctelor de trecere "Leușeni-Albița", "Sculeni-Sculeni" și "Giurgiulești-Galați". Acesta urmează a fi realizat în cadrul Programului Operațional România-Republica Moldova 2014-2020, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Guvernele celor două state beneficiare" a precizat el.

Importanța implementării cu succes a proiectului de modernizare și extindere a postului vamal "Palanca" a fost evocată și de către Peter Michalko. 

"Acesta este un proiect cu impact social sporit, efectele sale benefice vor putea fi resimțite de către toți participanții la traficul transfrontalier prin îmbunătățirea vizibilă a condițiilor de trecere a frontierei și scurtarea timpului petrecut de oameni în punctul vamal. Uniunea Europeană susține proiectele care vin în sprijinul cetățenilor Republicii Moldova și acesta este un exemplu în acest sens", spune șeful Missiunii UE de la Chișinău.

Extinderea și modernizarea punctului de trecere "Palanca" este finanțată de Uniunea Europeană, cofinanțat de Guvernul Republicii Moldova și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Republica Moldova. Bugetul proiectului se cifrează la 5,56 milioane de euro, dintre care 4,5 milioane sunt acordate de Uniunea Europeană, iar 1,06 milioane de euro - de Guvernul de la Chișinău, precizează INFOTAG.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău