R.Moldova și Rusia ar putea semna un acord de împrumut în valoare de 300 de milioane de dolari pentru proiecte de infrastructură

  • 23 Decembrie 2019 10:21
R.Moldova și Rusia ar putea semna un acord de împrumut în valoare de 300 de milioane de dolari pentru proiecte de infrastructură

Republica Moldova și Rusia ar putea semna la începutul anului 2020 un acord de împrumut în valoare de 300 de milioane de dolari pentru proiecte de infrastructură, a declarat astăzi președintele Igor Dodon.

El a precizat că reprezentanții Ministerelor Finanțelor de la Chișinău și Moscova vor începe negocierile în luna ianuarie, astfel încât în februarie acordul să fie ratificat de Parlament.

Igor Dodon a declarat că Rusia va acorda acest împrumut în condiții similare celor pe care Rep. Moldova le are cu partenerii săi occidentali precum România, BERD și BEI.

Amintim că despre intenția de a contracta acest împrumut a anunțat premierul Ion Chicu, în urma vizitei sale la Moscova, doar că atunci s-a spus că suma ar fi de 500 de mil. de dolari.

Între timp, potrivit unui amendament la Legea bugetului pentru 2020, Republica Moldova va aloca 1,8 milioane de lei în capitalul social al Băncii Eurasiatice de Dezvoltare, decizie criticată de opoziție, dar și de uni experți, care consideră că acest fapt va majora dependența Chișinăului de fluxuri financiare dubioase care provin de la companii care promovează politica expansionistă a Moscovei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău