R.Moldova și Japonia vor semna, prin schimb de note, un nou acord de grant

  • 08 Decembrie 2020 09:27
R.Moldova și Japonia vor semna, prin schimb de note, un nou acord de grant

R.Moldova și Japonia vor semna, pe parcursul lunii curente, prin schimb de note, un nou acord de grant, menit să sprijine sistemul național de sănătate. Disponibilitatea părții nipone de a semna acest acord a fost exprimată de Katayama Yoshihiro, ambasador al Japoniei la Chișinău, în cadrul unei întrevederi cu ministrul afacerilor externe și integrării europene, Aureliu Ciocoi, transmite IPN.

În cadrul întrevederii, diplomații au discutat și dosarele curente în relația moldo-niponă, noi obiective în colaborarea bilaterală și agenda evenimentelor prioritare între cele două țări, se arată într-un comunicat de presă al MAEIE.

Șeful diplomației moldovene, Aureliu Ciocoi, a exprimat gratitudine pentru asistența acordată de Guvernul Japoniei prin intermediul programelor de asistență oficială de dezvoltare oferite Republicii Moldova, menite să contribuie la modernizarea economică și socială a țării. De asemenea, a salutat organizarea primei ședințe a grupului de prietenie parlamentară și a forumului de afaceri moldo-nipon.

Părțile au efectuat și un schimb de opinii asupra priorităților pe termen mediu, fiind reiterat interesul Republicii Moldova pentru participare cu un stand de țară la Expoziția Universală de la Osaka din anul 2025.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău