R.Moldova reintroduce taxele consulare pentru polonezi

  • 15 Decembrie 2016 15:00
R.Moldova reintroduce taxele consulare pentru polonezi

Republica Moldova va percepe taxe consulare în mărime de 80 de euro pentru vizele de lungă durată acordate cetățenilor polonezi. Parlamentul a adoptat în primă lectură un proiect de lege prin care și-a abrogat inițiativa de acum câțiva ani de a renunța la taxa consulară, transmite IPN.

Anatol Vangheli, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, a menționat în plen că această inițiativă vine ca urmare a decizie Poloniei de a introduce o taxă consulară pentru vizele de lungă ședere pentru cetățenii moldoveni. Câțiva ani în urmă, Polonia, unilateral a decis să abroge taxa consulară pentru viza de lungă ședere pentru cetățenii moldoveni. Tot atunci și Moldova a luat o decizie similară în spiritul reciprocității.

În anul curent, Polonia a informat despre reintroducerea taxei de 60 de euro pentru vizele de lungă ședere pentru cetățenii moldoveni. În consecință, și Republica Moldova abrogă decizia prin care a renunțat la taxele consulare pentru vizele de lungă durată acordate polonezilor. Taxa aplicată de Republica Moldova este de 80 de euro.

Anatol Vangheli, la solicitarea deputaților, a spus că această acțiune nu este în măsură să afecteze relațiile dintre cele două strate, iar diplomația se conduce de spiritul reciprocității și nu poate admite un comportament selectiv față de o țară sau alta.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău