R.Moldova, pe locul 11 în Europa după numărul cazurilor noi de infectare cu COVID-19, devansând România, cu o populație de aproape șapte ori mai mare

  • 03 Iunie 2020 12:19
R.Moldova, pe locul 11 în Europa după numărul cazurilor noi de infectare cu COVID-19, devansând România, cu o populație de aproape șapte ori mai mare

Republica Moldova a ajuns ieri pe locul 11 în Europa după numărul cazurilor noi de infectare cu COVID-19, cu 188 de îmbolnăviri, devansând România, cu o populație de aproape șapte ori mai mare și care a raportat ieri 119 cazuri noi, potrivit informațiilor prezentate pe site-ului Worldometers.info.

Aceste date o clasează pe locul al 11-lea dintre țările europene și pe locul 49 la nivel mondial. După numărul total al persoanelor infectate cu COVID-19, care se ridică la 8548, Republica Moldova se situează pe locul 58 în topul mondial și pe 21 în Europa. Mult mai jos în acest clasament pandemic, pe locul 96, Republica Moldova se plasează după numărul de teste făcute – aproximativ 57 de mii.

Cu toate acestea, restricțiile impuse anterior continuă să fie relaxate. Astfel, după ce au fost redeschise piețele, magazinele, frizeriile, urmează să-și reia activitatea mall-urile și sălile de fitness. Directorul ANSP, Nicolae Furtună, a avertizat că aceste măsuri au determinat numărul mare de noi îmbolnăviri și atenționează că restricțiile ar putea fi re-introduse. Unii experți au remarcat influența factorului politic în luarea deciziilor legate de gestionarea crizei COVID-19, fapt ce s-a soldat cu eșuarea răspunsului sistemului de sănătate, unde au și fost raportate cele mai multe îmbolnăviri, aproximativ 20 la sută din numărul total.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău