R.Moldova își menține poziția în clasamentul "Indicele Supremației Legii 2019"

  • 05 Martie 2019 13:00
R.Moldova își menține poziția în clasamentul

Ca și anul trecut, Republica Moldova ocupă locul 83 din 126 de țări în clasamentul "Indicele Supremației Legii 2019", realizat de experții organizației internaționale "World Justice".

Potrivit agenției INFOTAG, fiecare țară a fost evaluată după opt factori cheie ce țin de respectarea legislației, printre care: limitarea atribuțiilor instituțiilor guvernamentale, nivelul corupției, transparența instituțiilor de stat, protecția drepturilor fundamentale, ordine și securitate, respectarea legilor, eficiența justiției civile și a celei penale.

La capitolul "corupție", Moldova a obținut cel mai mic scor, situându-se pe locul 109, între Ucraina și Liberia. La capitolul "limitarea atribuțiilor instituțiilor guvernamentale", RM a ocupat locul 99, între Afganistan și Kazahstan. În ceea ce privește "drepturile fundamentale", situația este puțin mai bună - Moldova se află pe locul 71, între Sri Lanka și Mali.

În clasamentul final, Moldova a obținut 0,49 puncte (0 - cel mai mic scor și 1 - cel mai mare), situându-se între China și Salvador. Ucraina se află pe locul 77, România - pe 31, Rusia - pe 88.

Clasamentul este condus de Danemarca, Norvegia și Finlanda. La coadă se află Congo, Cambodgia și Venezuela.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău