R.Moldova are, în premieră, un atașat militar în SUA

  • 08 Octombrie 2018 11:48
R.Moldova are, în premieră, un atașat militar în SUA

Republica Moldova are, în premieră, un atașat militar în SUA. Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării de la Chișinău, decizia a fost luată în scopul promovării dialogului strategic pe dimensiunea de apărare dintre Republica Moldova și SUA.

Colonelul Vitalie Micov va fi responsabil de asigurarea unei cooperări eficiente dintre structurile de apărare ale celor două țări, identificarea unor noi oportunități de dezvoltare și îmbunătățire a parteneriatului dintre Armata Națională a Republicii Moldova și Forțele Armate ale SUA.

În cadrul ceromeniei de detașare, ministrul Eugen Sturza a menționat că SUA rămân  un partener strategic pentru Republica Moldova, iar consolidarea relației de cooperare pe segment militar reprezintă o prioritate pentru mandatul său în fruntea Ministerului Apărării.

„Experiența vastă pe care ați acumulat-o în structurile de comandă ale Armatei Naționale și studiile pe care le aveți, inclusiv în SUA, vă vor ajuta să instituiți o comunicare eficientă cu partenerii americani, comunicare care se va materializa prin proiecte și inițiative noi benefice pentru ambele armate”, i-a spus ministrul Apărării colonelului Micov.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău