R.Moldova ar putea beneficia de cele două tranșe din asistența macrofinanciară până la sfârșitul anului curent

  • 17 Septembrie 2019 08:11
R.Moldova ar putea beneficia de cele două tranșe din asistența macrofinanciară până la sfârșitul anului curent

Republica Moldova ar putea beneficia de cele două tranșe din asistența macrofinanciară până la sfârșitul anului curent. Autoritățile de la Chișinău se declară „determinate să se miște foarte repede, astfel încât toate angajamentele să fie îndeplinite la timp, iar țara să poată beneficia de cele două tranșe din asistența macrofinanciară”, a declarat prim-ministrul Maia Sandu după întrevederea cu directorul general al Comisiei Europene pentru Politica Europeană de vecinătate, Christian Danielsson, transmite IPN.

Șefa executivului a mai anunțat într-o conferință de presă, susținută alături de oficialul european, că a fost discutată și posibilitatea majorării sprijinului bugetar în următorii ani, precum și acordarea unei asistenței directe din partea UE către autoritățile publice locale, pentru a finanța mai multe necesități, cum ar fi reparația grădinițelor, a școlilor, a drumurilor și alte lucruri importante la nivel de comunitate”.

Christian Danielsson a apreciat determinarea Guvernului să acționeze în mai multe domenii esențiale pentru cooperarea dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, în îndeplinirea angajamentelor asumate în cadrul Acordului de Asociere. Este vorba despre depolitizarea instituțiilor, lupta împotriva corupției și reforma justiției. Directorul general al Comisiei Europene pentru Politica de vecinătate a subliniat că susținerea Uniunii Europene nu este necondiționată.  ”Este important ca toate aceste măsuri să fie implementate”, a precizat oficialul european.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chişinău
3,46 °C
cer fragmentat
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
1 °C
Sat
2 °C
Sun
2 °C
Mon
4 °C
Tue
5 °C

Curs oficial BNM 23 Ianuarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.5696 0.0154
USD 17.6645 0.0585
RON 4.0961 0.0040
UAH 0.7245 -0.0012
RUB 0.2849 -0.0002
Arhivă Radio Chișinău