R.Moldova ar putea beneficia de cele două tranșe din asistența macrofinanciară până la sfârșitul anului curent

  • 17 Septembrie 08:11
R.Moldova ar putea beneficia de cele două tranșe din asistența macrofinanciară până la sfârșitul anului curent

Republica Moldova ar putea beneficia de cele două tranșe din asistența macrofinanciară până la sfârșitul anului curent. Autoritățile de la Chișinău se declară „determinate să se miște foarte repede, astfel încât toate angajamentele să fie îndeplinite la timp, iar țara să poată beneficia de cele două tranșe din asistența macrofinanciară”, a declarat prim-ministrul Maia Sandu după întrevederea cu directorul general al Comisiei Europene pentru Politica Europeană de vecinătate, Christian Danielsson, transmite IPN.

Șefa executivului a mai anunțat într-o conferință de presă, susținută alături de oficialul european, că a fost discutată și posibilitatea majorării sprijinului bugetar în următorii ani, precum și acordarea unei asistenței directe din partea UE către autoritățile publice locale, pentru a finanța mai multe necesități, cum ar fi reparația grădinițelor, a școlilor, a drumurilor și alte lucruri importante la nivel de comunitate”.

Christian Danielsson a apreciat determinarea Guvernului să acționeze în mai multe domenii esențiale pentru cooperarea dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, în îndeplinirea angajamentelor asumate în cadrul Acordului de Asociere. Este vorba despre depolitizarea instituțiilor, lupta împotriva corupției și reforma justiției. Directorul general al Comisiei Europene pentru Politica de vecinătate a subliniat că susținerea Uniunii Europene nu este necondiționată.  ”Este important ca toate aceste măsuri să fie implementate”, a precizat oficialul european.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chişinău
17,87 °C
nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:2,6 m/s
Mon
16 °C
Tue
17 °C
Wed
17 °C
Thu
16 °C
Fri
15 °C

Curs oficial BNM 20 Octombrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3507 -0.0000
USD 17.4143 -0.0000
RON 4.0695 -0.0000
UAH 0.7026 -0.0000
RUB 0.2721 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău