R.Moldova a semnat mai multe acorduri multilaterale la reuniunea prim-miniștrilor țărilor CSI

  • 26 Octombrie 2019 12:35
R.Moldova a semnat mai multe acorduri multilaterale la reuniunea prim-miniștrilor țărilor CSI

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a participat, vineri, 25 octombrie, la lucrările Consiliului șefilor de Guverne ale statelor membre ale Comunității Statelor Independente (CSI), desfășurat la Moscova, Rusia.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, în cadrul reuniunii au fost abordate subiecte cheie precum digitalizarea, securitatea informatică, dezvoltarea sferei comerciale și economice, schimbul mărfuri și servicii și impulsionarea investițiilor între țările-membre.

În discursul său la reuniunea în format restrâns, ministrul Vadim Brînzan a vorbit despre situația economică actuală din R. Moldova, reforma sistemul judiciar și eliminarea unor scheme frauduloase din diferite sectoare ale economiei.

În cadrul reuniunii, Republica Moldova a semnat o serie de acorduri multilaterale, ce se referă la diverse domenii: dezvoltarea zonei de liber schimb cu țările CSI, combaterea traficului de droguri, politica antitrust.

Ministrul Economiei a participat vineri și la cea de-a 55-a ședință a Consiliului Electroenergetic al CSI.

Ministrul Economiei Vadim Brânzan a fost delegat de Guvern să participe la ședința Consiliului șefilor de guvern din CSI, în locul prim-ministrului Maia Sandu.

Următoarea ședință a Consiliului de Miniștri din țările CSI va avea loc pe 29 mai 2020, la Tașkent, Uzbekistan.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău