R.Moldova a obținut dreptul de a exporta carne de pasăre și ouă în UE

  • 30 Aprilie 11:01
R.Moldova a obținut dreptul de a exporta carne de pasăre și ouă în UE

În urma cooperării dintre Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) cu Directoratul general pentru Siguranța și Sănătatea Animală al Comisiei Europene (DG SANTE), R.Moldova a obținut dreptul de a exporta carnea procesată de pasăre și ouă de consum (categoria A), conform regulamentelor UE, informează ANSA.

Republica Moldova a obținut, în premieră, dreptul de a exporta carne de pasăre, în stare refrigerată și congelată, pe piața Uniunii Europene. Despre aceasta a scris pe pagina sa de Facebook, ministrul economiei și digitalizării, Dumitru Alaiba.

Acest fapt a devenit posibil după ce mai multe misiuni de audit ale Comisiei Europene au evaluat sistemul național de control sanitar-veterinar, capacitățile de testare ale sistemului de laboratoare, armonizarea legislației naționale și gradul de implementare a cerințelor și standardelor Uniunii Europene de către agenții economici.  

Într-un comunicat remis presei, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor  menționează că va acorda tot sprijinul necesar producătorilor pentru a-i ajuta să se conformeze rigorilor UE, în scopul facilitării accederii produselor de origine animală moldovenești pe piața europeană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:6,17 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău