R.Moldova a înregistrat în mai cel mai brusc declin al producției industriale din ultimii ani

  • 19 Iulie 2019 19:00
R.Moldova a înregistrat în mai cel mai brusc declin al producției industriale din ultimii ani RFI

Cu o scădere de 5,4 la sută în luna mai, Republica Moldova a înregistrat cel mai brusc declin din ultimii ani, pe fondul diminuării producției în toate cele trei domenii importante ale industriei, arată datele Biroului Național de Statistică (BNS), făcute publice la 19 iulie, informează MOLDPRES.

Potrivit BNS, producția în industria extractivă a înregistrat în luna mai o micșorare, serie brută, cu 17,0 la sută față de perioada similară a anului precedent, în industria prelucrătoare scăderea a fost de 5,3 la sută, iar producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat s-a diminuat cu 2,6 la sută.

Datele BNS mai arată că producția industrială a crescut în cinci luni cu 2,1 la sută comparativ cu perioada similară a anului precedent, în serie brută, ca urmare a creșterii în industria extractivă (+27,0 la sută) și în industria prelucrătoare (+2,1 la sută). La producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat s-a înregistrat descreștere cu 0,7 la sută.

Ministerul Economiei și Infrastructurii prognozează pentru anul 2019 o creștere a producției industriale cu 5 la sută, până la 59,1 miliarde de lei.

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău