R.Moldova a anunțat intenția de a crea un birou economic în Statele Unite

  • 30 Octombrie 2019 12:40
R.Moldova a anunțat intenția de a crea un birou economic în Statele Unite

Reprezentanți ai Statelor Unite ale Americii și ai Republicii Moldova s-au întrunit marți, la Chișinău, la cea de-a IV-a sesiune a Comisiei mixte moldo-americane pentru colaborare economică. În cadrul evenimentului, R. Moldova a anunțat intenția de a crea un birou economic în Statele Unite, informează MOLDPRES.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, și Daniel Mullaney, Asistentul Reprezentantului comercial al SUA pentru Europa și Orientul Mijlociu, au menționat că regularitatea acestor întâlniri demonstrează puterea relațiilor bilaterale și subliniază angajamentul ambelor părți de a crește comerțul bilateral și de a îmbunătăți climatul investițional din Moldova.

La ședință, reprezentanții guvernamentali au identificat pași concreți în vederea asigurării accesului pe piața Republicii Moldova al produselor americane. 

În ceea ce privește mediul de afaceri, delegațiile au discutat despre reformele prioritare din R. Moldova și intenția de a crea un mediu favorabil investițiilor internaționale. Astfel, Guvernul Republicii Moldova și-a reconfirmat interesul de a dezvolta un mecanism de evaluare a investițiilor și de a consolida securitatea cibernetică. 

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, Statele Unite și Republica Moldova vor continua să se angajeze în promovarea dialogului bilateral pentru a identifica soluții concrete în cazul impedimentelor de ordin comercial și investițional, precum și de a identifica strategii de promovare a proiectelor investiționale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău