Rezultatele studiului privind reformele de la Teleradio-Moldova

  • 26 Decembrie 2013 12:14
Rezultatele studiului privind reformele de la Teleradio-Moldova

Implementarea noului sistem de salarizare în cadrul Companiei Teleradio-Moldova decurge anevoios, cu carențe și greșeli de management, dar și pe fundalul rezistenței opuse de o parte a salariaților.

 

Aceasta este concluzia la care au ajuns experții Asociației Presei Electronice într-un studiu ce vizează reformele de la Teleradio-Moldova.

Potrivit lui Corneliu Rusnac, expert APEL, Consiliul de Observatori al Companiei, deși a examinat situația în domeniu în dese cazuri, n-a dat dovadă de consecvență în deciziile sale și n-a supravegheat corespunzător aplicarea noului sistem de salarizare. În opinia expertului, conducerea companiei a evitat să aplice sancțiuni pentru a îndrepta situația la timp fapt care a dus ulterior la mai multe amânări ale trecerii la noul sistem de salarizare.

În alt context, directorul de proiect din cadrul APEL, Vasile State, a calificat drept anormală situația în care Consiliul de Observatori de la Teleradio-Moldova a devenit nefuncțional, odată cu expirarea la 23 decembrie a mandatelor deținute de șase din cei nouă membri. Totodată, a adăugat Vasile State, Parlamentul a intrat în vacanța de iarnă fără a numi noii membri ai CO, paralizând activitatea organului de supraveghere.

Studiul a fost realizat de APEL cu sprijinul Fundației Soros-Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău