Șoferița vinovată de accidentul de la Buiucani avea o concentrație mare de alcool în sânge

  • 02 Octombrie 2019 14:08
Șoferița vinovată de accidentul de la Buiucani avea o concentrație mare de alcool în sânge

Accidentul rutier produs, luni, în sectorul Buiucani al Capitalei, denotă cât de mult ne costă instituțiile vulnerabile ale statului, a declarat astăzi premierul Maia Sandu, în debutul ședinței Cabinetului de Miniștri.

Șefa executivului a solicitat să se facă o radiografie a tuturor cazurilor când șoferul automobilului a fost sancționat și dacă sancțiunile au fost puse în aplicare. 

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco, a precizat că starea de sănătate a șoferiței, care a provocat accidentul, rămâne în continuare foarte gravă, însă se atestă primele semne de dinamică pozitivă. Ministrul a informat, totodată, despre rezultatele probelor de sânge prelevate de la șofer care indică o concentrație mare de alcool de 1,85 grame per litru.

Totodată, s-a constatat că în momentul accidentului femeia avea permis de conducere valabil, după ce acesteia i-a fost suspendat anterior de două ori. 

Reprezentanții Ministerului de Interne au anunțat că au pornit o anchetă de serviciu privind corectitudinea și legalitatea acțiunilor angajaților poliției atunci când au documentat anterior șoferița, pentru a vedea dacă sancțiunea a fost aplicată corect.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:0,51 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău