Rezultatele alegerilor în circumscripții nu pot fi prognozate, consideră directorul IPP, Arcadie Barbăroșie

  • 25 Noiembrie 2018 09:59
Rezultatele alegerilor în circumscripții nu pot fi prognozate, consideră directorul IPP, Arcadie Barbăroșie

Rezultatele alegerilor în circumscripțiile uninominale nu pot fi prognozate, susține directorul Institutului pentru Politici Publice, Arcadie Barbăroșie.

În opinia sa, "din păcate, indiferent de opinia cetățenilor, a comunității de experți și a partenerilor europeni, trebuie să acceptă faptul că alegerile vor avea loc în baza noului sistem".

"În ceea ce privește votarea în circumscripțiile uninominale, trebuie să remarcăm că nu putem vorbi despre viitorii candidați din lipsă de informații. În consecință, nu putem vorbi despre afilierea politică a candidaților și, cel mai important, dacă aceasta se va schimba după alegeri, când partidele vor începe să formeze coaliții", a spus Arcadie Barbăroșie, în cadrul unei mese rotunde cu tema "Posibile scenarii pentru alegerile parlamentare în cadrul sistemului electoral mixt".

Directorul IPP considerăcă "merită remarcată și campania fără precedent desfășurată de PDM de la guvernare, inclusiv prin presiunea asupra opoziției, datorită activității comisiei parlamentare, a cărei activitate este ilegală, deoarece ancheta ține de competența procuraturii".

"Totodată, este puțin probabil că mulți cetățeni vor vota așa cum vor, cum gândesc în realitate, din cauza fricii, a cărei atmosferă domnește în țară. Și acest factor poate influența rezultatele în primul rând în circumscripțiile uninominale", a spus expertul, citat de Infotag.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău