Rezultate promițătoare ale unui tratament menit să reducă riscul de infectare între membrii aceleiași familii

  • 12 Aprilie 2021 12:31
Rezultate promițătoare ale unui tratament menit să reducă riscul de infectare între membrii aceleiași familii

Laboratorul american Regeneron și partenerul său elvețian Roche au dezvăluit luni noi rezultate ale unor studii clinice promițătoare pentru un cocteil experimental menit să reducă riscul de infecție COVID-19 în gospodăriile în care o persoană este afectată de această boală, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Studiile de fază 3, care corespunde celei mai avansate faze a cercetărilor clinice, efectuate pentru a se evalua combinația de casirivimab și imdevimab în gospodăriile în care o persoană a fost infectată, și-au atins obiectivul primar și principalele obiective secundare, a anunțat laboratorul american într-un comunicat.

Administrat prin injecție subcutanată, într-o doză de 1.200 mg, tratamentul a redus riscul de infecție simptomatică cu 81% la pacienții care nu erau infectați la momentul la care au început studiile.

La persoanele care au dezvoltat simptome de infecție COVID-19 simptomele au dispărut mai repede, într-o săptămână, în medie, comparativ cu trei săptămâni la pacienții cărora li s-a administrat un placebo, a detaliat partenerul elvețian Roche, într-un comunicat emis separat, care a prezentat la rândul său rezultatele acestor teste.

Desfășurate împreună cu Institutul Național pentru Alergii și Boli Infecțioase din Statele Unite, aceste studii clinice au vizat evaluarea acestui tratament la pacienții neinfectați, care nu prezentau anticorpi sau simptome și care locuiau într-o gospodărie în care o persoană fusese diagnosticată pozitiv în cursul unei perioade precedente de patru zile. Studiile au fost realizate pe 1.505 persoane.

''Cu peste 60.000 de americani care continuă să fie diagnosticați pozitiv pentru COVID-19 în fiecare zi, acest cocteil de anticorpi REGEN-COV poate ajuta la asigurarea unei protecții imediate la persoane nevaccinate, care sunt expuse virusului'', a declarat doctor George D. Yancopoulos, președintele și directorul științific al companiei Regeneron, citat în comunicat.

Levi Garraway, directorul medical al Roche, a subliniat, de asemenea, că, deși vaccinările avansează la nivel global, ''se mențin nevoile medicale critice'' pentru ''prevenirea infecțiilor și asigurarea protecției imediate împotriva COVID-19 la persoanele aflate în contact strâns''.

Roche, numărul unu mondial în oncologie, a încheiat în august un parteneriat cu Regeneron pentru a dezvolta, produce și distribui această terapie dublă, dar și pentru a efectua demersurile de omologare la autoritățile sanitare din afara Statelor Unite.

Cele două grupuri urmează să transmită cu rapiditate rezultatele acestor studii către autoritățile sanitare, notează AFP.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău