REZULTATE FINALE. Dorin Chirtoacă 53,54%, Zinaida Greceanîi 46,46%.

  • 29 Iunie 2015 08:04
REZULTATE FINALE. Dorin Chirtoacă 53,54%, Zinaida Greceanîi 46,46%.

Candidatul PL Dorin Chirtoacă a câștigat alegerile pentru Primăria Chișinăului, cu 53,54 la sută din voturi, învingând-o pe candidata socialistă Zinaida Greceanîi, care a obținut 46,46%, potrivit numărării a 100% din voturi.

După anunțarea rezultatelor parțiale preliminare, candidatul Partidului Liberal la funcția de Primar General al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă s-a declarat mulțumit de felul în care s-a votat în turul doi de scrutin.

Într-o declarație făcută în exclusivitate pentru Radio Chișinău el le-a mulțumit chișinăuienilor pentru că au ales continuarea parcursului european al Republicii Moldova.

Candidatul PSRM la funcția de Primar General al municipiului Chișinău, Zinaida Greceanâi a evitat să comenteze rezultatele preliminare parțiale, precizând că va aștepta rezultatele finale.

Cel de-al doilea tur de scrutin pentru alegerea primarilor a fost organizat în aproximativ jumătate din localitățile Republicii Moldova acolo unde niciunul dintre candidați nu a obținut majoritatea în primul tur pe 14 iunie. La nivel național prezența la urne a fost de aproape 48%. Alegerile sunt considerate valabile întrucât în turul doi nu există un prag de participare.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău