Rezultate BAC după examinarea contestațiilor

  • 07 Iulie 2014 17:55
Rezultate BAC după examinarea contestațiilor

Ministerul Educației a publicat rezultatele contestațiilor la examenele de Bacalaureat.

După examinarea contestațiilor, numărul celor care au susținut examenele de bacalaureat a crescut cu un procent, ridicându-se la 45 la sută, arată datele Ministerului Educației.

În același timp, în urma examinării contestației, un al doilea candidat a obținut 10 pe linie. În total, au fost modificate 12 % din numărul de note contestate, majoritatea fiind majorate cu un punct. Conform regulamentului, notele nu au putut fi micșorate. Peste 40 la sută din numărul total de candidați au depus cel puțin o contestație. Cei mai mulți au contestat notele la limba și literatura română, geografie și matematică.

Pe 7 și 8 iulie, elevii care au luat note insuficiente pot depune cereri pentru sesiunea suplimentară de bacalaureat, care se va desfășura în perioada 16 – 23 iulie. Lista centrelor de bacalaureat unde se va desfășura sesiunea suplimentară va fi anunțată cu câteva zile înainte de începerea examenului. Sesiunea suplimentară de examen va fi organizată  în baza aceleiași metodologii ca și sesiunea de bază, mai informează Ministerul Educației.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
14,4
Ploaie ușoară
Umiditate:85 %
Vint:5,66 m/s
Tue
18
Wed
17
Thu
18
Fri
21
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău