Rezoluție PE privind Marea Britanie | Eurodeputații își doresc un teren de joc cu drepturi egale

  • 12 Februarie 2020 15:51
Rezoluție PE privind Marea Britanie | Eurodeputații își doresc un teren de joc cu drepturi egale

Parlamentul European își dorește garantarea parității în negocierea unui nou acord cu Regatul Unit, se menționează în rezoluția votată miercuri de către eurodeputați cu 543 voturi pentru, 39 contra și 69 de abțineri.

În viziunea Parlamentului European, acordul de asociere cu Regatul Unit trebuie să fie cât mai cuprinzător și să se bazeze pe trei piloni: parteneriat economic, parteneriat pe politica externă și pe probleme sectoriale specifice.

În același timp, un stat non-UE nu poate beneficia de toate avantajele pieței comune, consideră europarlamentarii. Pentru a primi aprobarea Parlamentului European, orice acord de liber schimb trebuie condiționat de o înțelegere prealabilă privind pescuitul.

Dacă Marea Britanie nu se va conforma legilor europene, Comisia Europeană va trebui să ia în calcul aplicarea unor cote și tarife în cele mai sensibile sectoare, inclusiv importurile agricole și alimentare.

Regatul Unit a părăsit Uniunea Europeană pe 31 ianuarie 2020. Perioada de tranziție va dura până la finele anului curent.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău