Rezoluție adoptată de Seimul Poloniei. „Rusia este stat care sprijină terorismul”

  • 15 Decembrie 2022 08:23
Rezoluție adoptată de Seimul Poloniei. „Rusia este stat care sprijină terorismul”

Seimul Poloniei (Camera inferioară a Parlamentului) a adoptat o rezoluție prin care definește Rusia drept 'stat care sprijină terorismul', relatează Agenția de presă RBC, citând ziarul local 'Gazeta Wyborcza'.

În rezoluție se precizează că Seimul Republicii Polone 'recunoaște Federația Rusă ca stat care sprijină terorismul și care folosește mijloace teroriste'.

De asemenea, se menționează faptul că Rusia 'încalcă în mod sistematic drepturile omului, dreptul internațional, Carta Națiunilor Unite și o serie de alte angajamente și obligații' și, totodată, 'întreprinde acțiuni economice ostile, în special, în sectorul energetic'.

În plus, rezoluția precizează că Rusia este 'direct responsabilă' pentru doborârea aeronavei care efectua cursa Malaysian Airlines MH17, în iulie 2014, precum și pentru prăbușirea aeronavei Tu-154, lângă Smolensk, în luna aprilie 2010, care s-a soldat cu moartea a 96 de persoane, inclusiv a unor cetățeni polonezi, inclusiv a fostului președinte al Poloniei, Lech Kaczyński.

Moscova a negat, în repetate rânduri, implicarea sa în aceste dezastre.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău