Rezervația „Orheiul Vechi" va fi reabilitată în cadrul unui proiect regional

  • 22 Octombrie 2022 13:30
Rezervația „Orheiul Vechi

Un nou contract de antrepriză, care prevede lucrări de reabilitare a Rezervației Cultural-Naturale "Orheiul Vechi", a fost semnat ieri la Butuceni, de către Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, rezervație și firma executoare

Valoarea contractului de antrepriză constituie peste 26,5 milioane de lei (circa 2,7 mln de euro), bani care vor fi acordați din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală.

Potrivit ADR Centru, acest proiect investițional se planifică să fie implementat în următoarele 14 luni. „Urmează să fie executate lucrări de conservare și amenajare a accesului pentru vizitatori, inclusiv persoanele cu nevoi speciale, către obiectivele turistice a Rezervației Cultural-Naturale "Orheiul Vechi. Astfel, urmează consolidarea și conservarea Băii medievale, lucrări de reconstrucție a valului de apărare, sistem de fortificare medieval cu săli de expoziție, lucrări de edificare a blocului cu sală de conferință multifuncțională, oficii și depozite”, indică sursa citată.

Realizarea obiectivelor propuse în cadrul proiectului va spori valorificarea sustenabilă a patrimoniului cultural, evidențierea patrimoniul arhitectural, precum și modernizarea infrastructurilor existente. Acest lucru va condiționa creșterea considerabilă a numărului vizitatorilor în zonă, fapt care va avea un impact benefic asupra comunității locale, va sprijini agenții economici din regiune și respectiv va mări aportul la bugetul local cât și la cel național, conform ADR Centru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău