Rex Tillerson: Statele Unite se așteaptă ca Rusia să îndeplinească angajamentele legate de Ucraina

  • 16 Februarie 2017 18:53
Rex Tillerson: Statele Unite se așteaptă ca Rusia să îndeplinească angajamentele legate de Ucraina

Rex Tillerson, secretarul american de Stat, a declarat joi că Statele Unite este pregătit să conlucreze cu Rusia pentru a descoperi domenii comune de cooperare, dar a adăugat că Moscova trebuie să adere la angajamentele în privința Ucrainei, informează Mediafax.ro.

”În timp ce căutăm puncte comune ne așteptăm ca Rusia să onoreze angajamentul în privința acordului de la Minsk și să acționeze pentru reducerea tensiunilor din Ucraina”, a comunicat Tillerson reporterilor, după întrevederea cu omologul său rus, Serghei Lavrov.

Tillerson a afirmat că a avut o întrevedere productivă cu Lavrov, iar cei doi bărbați au discutat despre o serie de probleme de interes mutual. Acesta nu a oferit detalii suplimentare și nu a răspuns întrebărilor jurnaliștilor.

Declarațiile sale au loc cu două zile înaintea unei întrevederi între miniștrii germani, francezi, ruși și ucraineni, ce va avea loc pe marginea unei Conferințe a Securității, în Munchen.

Tillerson a spus că Washingtonul este pregătit să colaboreze cu Rusia, dar este pregătit să-și apere ideile în zone unde există diferențe între cele două state.

”Acolo unde nu remarcăm aplicarea legii talionului, Statele Unite vor proteja interesele și valorile Americii, dar și ale aliaților săi”, a adăugat acesta.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:5,14 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău