Rex Tillerson, îngrijorat de lipsa de încredere între SUA și Rusia

  • 07 August 2017 09:41
Rex Tillerson, îngrijorat de lipsa de încredere între SUA și Rusia

Șeful diplomației americane, Rex Tillerson, a declarat luni că i-a spus omologului său rus Serghei Lavrov că presupusa ingerință a Moscovei în campania electorală americană în 2016 a antrenat o "neîncredere importantă" între cele două țări, scrie Agerpres.

"Intruziunea rusească în alegeri este un incident serios", a declarat Tillerson presei în cadrul unui forum pe probleme de securitate la Manila. El afirmă că abordase acest subiect în ajun cu ministrul de externe rus.

"Pentru a-l ajuta să înțeleagă până în care punct acest incident a fost serios și în ce măsură el a deteriorat relațiile între SUA și poporul american, pe de o parte, și poporul rus, pe de alta, i-am explicat că aceasta a creat o neîncredere importantă și că noi trebuie pur și simplu să găsim un mijloc de a gestiona aceasta", a spus Tillerson.

Rusia neagă categoric orice ingerință în campania electorală americană din 2016.

Secretarul de stat i-a adus la cunoștința lui Serghei Lavrov că Washingtonul nu a hotărât încă răspunsul pe care să-l dea la decizia Kremlinului de a reduce personalul diplomatic al SUA în Rusia, dar că acesta este de așteptat până în 1 septembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău