Revoltă în Baltimore. Sute de oameni au ieșit din nou în stradă

  • 29 Aprilie 2015 11:15
Revoltă în Baltimore. Sute de oameni au ieșit din nou în stradă

Sute de protestatari au ieșit pentru a doua noapte la rând pe străzile orașului american Baltimore, ignorând interdicțiile de circulație impuse de autorități.

Au fost din nou incidente în orașul american Baltimore, provocate de moartea unui tânăr de culoare, în condiții suspecte, în timp ce se afla în custodia poliției.

Sute de protestatari au ieșit pentru a doua noapte la rând pe străzi, ignorând interdicțiile de circulație impuse de autorități.

Demonstranții au aruncat cu pietre, iar forțele de ordine au fost nevoite să riposteze cu fumigene.

Mulți lideri religioși din Baltimore au semnat o declarație cerând demonstranților ieșiți pe străzi, după moartea în arestul poliției a afroamericanului de 25 de ani Freddy Gray, să aleagă o cale pașnică de a cere dreptate.

Președintele Obama a recunoscut, cu frustrare, criza deloc nouă între comunitatea poliției americane și afroamericani, de multe ori victime ale abuzului de forță al oamenilor legii, dar a condamnat violențele din Baltimore de luni.

"Nu există nicio scuză pentru tipul de violență pe care l-am văzut când indivizi sparg uși ca să fure nu protestează, nu fac o declarație, fură. O mână de indivizi care încearcă să profite pentru propriile interese. Trebuie tratați ca infractori", a declarat președintele Barack Obama.

Marții, mulți rezidenți ai capitalei statului Maryland au ieșit pe străzi demonstrând pașnic și curățând orașul în urma violențelor de luni, cele mai explozive din 1968, când a fost asasinat Martin Luther King.

Guvernatorul statului, Larry Hogan, a spus că în Baltimore se află în această noapte, ora locală, 2.000 de militari ai Gărzii Naționale și 1.000 de polițiști.

"Aceste forțe combinate nu vor tolera violența sau devastările, au fost deja 250 de arestări",a arătat Harry Hogan.

O interdicție a circulației pe străzi a intrat în vigoare la ora 22:00, ora locală, urmând a fi ridicată la ora 5:00 a dimineții.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău