Cotidianul: Principala „Titușkă” a regimului este Ilan Shor, care este folosit pe post de portavoce (Revista presei)

  • 25 Iulie 2018 09:32
Cotidianul: Principala „Titușkă” a regimului este Ilan Shor, care este folosit pe post de portavoce (Revista presei) sursa foto: agora.md

„La următoarele alegeri va trebui să ne apărăm votul”, atenționează președinta PAS Maia Sandu, citată de Evenimentul Zilei. Ea a declarat la Jurnal TV că deja este fraudat procesul electoral, inclusiv prin faptul că partidele de opoziție nu au acces la mass-media națională publică.

Cotidianul compară protestele lui Ilan Șor cu „Anti-Maidanul” lui Ianukovici. „Doar duminica trecută în mai multe localități manifestațiile opoziției au fost perturbate de prezența „tituștelor” lui Plahotniuc, amintește publicația, care susține că principala „Titușkă” a regimului este Ilan Shor, care este folosit pe post de portavoce, pentru a dezgusta prin discursul său mizerabil opinia publică…

Plahotniuc și regimul său cu siguranță urmăresc să provoace confruntări, iar apoi să-și poată motiva intrarea poliției în forță. Autorul mai constată că în Moldova avem regim dictatorial. Avem stat capturat, oligarhie și corupție. Avem un hoț de miliarde care o face pe protestatarul împotriva opoziției reale. Avem „tituște”. Avem proteste sincere și contraproteste”.

Timpul revine la subiectul Kozak, elogiat de președintele Dodon. Publicația amintește că în trecut acesta a avut o participare nemijlocită la încercările Moscovei de a plasa sub controlul său deplin R. Moldova, printr-un „memorandum de soluționare a conflictului transnistrean”, act care prevedea federalizarea republicii cu transferarea puterii de decizie privind politica externă către Tiraspol, dar și legalizarea și permanentizarea aflării forțelor militare ruse pe teritoriul nostru… Fraternizând cu Kozak și acceptându-l ca partener de discuție, Dodon trădează din nou statul în fruntea căruia se află prin vot popular, comentează Timpul.

El trădează interesele R. Moldova, inclusiv pe ale celor peste 800 000 de persoane care l-au votat. În mod normal, dacă Dodon ar fi urmărit să protejeze și să afirme interesele noastre naționale, el ar fi trebuit să refuze orice dialog cu Dmitri Kozak și să-i comunice lui Vladimir Putin că numirea sa este inoportună, că persoana sa este indezirabilă pentru R. Moldova, solicitând numirea unui alt funcționar”, scrie Timpul, care totodată se întreabă „De ce i-ar trebui Rusiei un ditamai reprezentant „special” pentru comerț cu R. Moldova, în persoana unui vicepremier?

Contează chiar atât de mult pentru Moscova comerțul cu noi, mai ales având în vedere embargourile de factură politică pe care ni le impune? Sau este mai importantă ținerea sub control a R. Moldova”, citim în Timpul.  

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău