Reverența miresei Karin Kneissl, șefa diplomației austriece, în fața lui Vladimir Putin, motiv de scandal în Austria

  • 20 August 2018 19:30
Reverența miresei Karin Kneissl, șefa diplomației austriece, în fața lui Vladimir Putin, motiv de scandal în Austria

Reverența profundă făcută de șefa diplomației austriece Karin Kneissl (reprezentantă a FPOe, extrema-dreaptă) la finalul dansului cu președintele rus Vladimir Putin la nunta sa sâmbătă, desfășurată la Gamlitz, a generat un adevărat scandal în Austria, informează AFP.

Într-o înregistrare video postată pe internet de canalul de televiziune RT (ex-Russia Today, responsabil de apărarea punctului de vedere al Kremlinului în străinătate), devenită virală luni, se vede cum șefa diplomației austriece, a cărei țară exercită în prezent președinția prin rotație a Consiliului UE, acordă, radioasă, acest semn de considerație șefului statului rus după ce a dansat cu el.

''Cum poate un ministru de externe să fie atât de puțin de profesionist încât să producă imagini care arată cum se apleacă în fața lui Putin?'', se întreabă publicistul Robert Mizik.

''O fotografie care ilustrează cum autocratul rus le face pe marionetele sale să danseze'', adaugă un internaut.

Anunțul surpriză al prezenței președintelui rus Vladimir Putin la căsătoria Karinei Kneissl, în sudul Austriei, a suscitat deja săptămâna trecută consternare din partea presei și a opoziției austriece, care au evocat prejudiciile pe care le-ar putea cauza imaginii de neutralitate a acestei țări, în plină președinție a Consiliului UE.

Dar imaginile cu reverența au accentuat și mai mult criticile, forțându-l pe vice-cancelarul Heinz-Christian Strache, liderul FPOe, să vină în ajutor ministrului său.

''O diplomație de dans și de nuntă, impregnată de politețe, cordialitate și bune maniere: Austria nu putea fi mai bine reprezentată'', a apreciat el pe Facebook, reamintind cum Karina Kneissl (53 de ani) a frecventat prestigioasă școala de dans vieneză Elmayer.

Întrebat de presa austriacă, directorul școlii, Thomas Schäfer-Elmayer, a confirmat că ''la fiecare bal, doamnele se înclină în fața partenerului lor, un semn de compliment profund''. Chestionat cu privire la cazul de față, el a recunoscut totuși că nu și-o poate imagina pe Angela Merkel (cancelarul german) făcând un astfel de gest în fața lui Vladimir Putin.

Președintele rus a petrecut aproape două ore la nunta ministrului de externe austriac, sâmbătă, la Gamlitz, un sat viticol din regiunea Graz, în sud-estul Austriei. El a fost condus apoi la aeroport de premierul conservator Sebastian Kurz, care a format în decembrie o coaliție cu FPOe, un partid care din 2016 este legat printr-un acord de parteneriat cu formațiunea Rusia Unită a lui Vladimir Putin.

Liderul rus este acuzat în mod regulat că încearcă să divizeze cele 28 de state membre ale UE, în special cultivând legături cu partidele populiste din numeroase țări europene.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău