Revelion 2022: Ce orașe au anulat focurile de artificii și care dintre ele vor face spectacol la trecerea dintre ani

  • 31 Decembrie 2021 13:20
Revelion 2022: Ce orașe au anulat focurile de artificii și care dintre ele vor face spectacol la trecerea dintre ani

Miliarde de oameni din toată lumea se pregătesc să întâmpine anul 2022, după încă un an tumultos și copleșit de pandemie, marcat la final de noi restricții, recorduri ale cazurilor de infectare, dar și de speranța că noul an va aduce vremuri mai bune. Festivitățile de Revelion vor fi mult mai restrânse decât în alți ani atât în țară, cât și în afara ei.

În România, de Revelion, potrivit estimărilor de la acest moment, vor fi organizate aproximativ 60 evenimente publice, la care ar putea participa peste 120.000 persoane, scrie Agerpres, citat de digi24.ro. Cele mai semnificative evenimente vor fi organizate la București (15.000 persoane), Craiova, Piatra Neamț și Ploiești (câte 10.000 persoane).

La București, concertul de Anul Nou s-a mutat din Piața Constituției în Parcul Titan (IOR) din sectorul 3, acolo unde vor cânta Carla's Dreams, Puya și Manuel Riva, iar, la miezul nopții, va fi un spectacol de artificii, lumini, lasere, flăcări și videoproiecție.

La Craiova vor cânta de Revelion Inna, Alina Eremia, Casual Band și Bryana Holingher, în timp ce Brașovul și Constanța vor dansa pe muzica mai multor DJ-i români.

Situația petrecerilor de Revelion din străinătate: festivități anulate sau reduse drastic

Festivitățile încep în statul insular Samoa, după care vin la rând Australia, Asia și Europa, America de Sud, Coasta de Est a Statelor Unite, California și, în final, Hawaii.

Petrecerile cu o participare numeroasă, precum și focurile de artificii au fost anulate în multe locuri de pe glob, spre exemplu la Londra și Paris. În alte părți, festivitățile au fost restrânse semnificativ, inclusiv la Madrid și Rio.

La Berlin, nu va avea loc tradiționalul foc de artificii de la poarta Brandenburg și nici petreceri cu sute de mii de persoane. Postul de televiziune public ZDF oferă însă un spectacol pe scena căruia vor urca artiști precum Bonnie Tyler și Marianne Rosenberg, printre alții.

Germania a introdus recent restricții privind socializarea din cauza temerilor privind transmiterea rapidă a variantei Omicron, precum și o interdicție generală asupra comercializării artificiilor în ultimele zile ale anului.

Obiectivul măsurilor este de a ușura povara asupra spitalelor în perioada pandemică. În unele orașe, artificiile sunt complet interzise în anumite zone. Forțele de ordine au anunțat că vor spori numărul controalelor.

Revelionul de la Moscova, aproape fără restricții. New York-ul invită din nou spectatorii în Times Square

În Sydney, spectacolul gigantic de artificii urmează să se desfășoare în prezența publicului, iar cei care doresc să asiste trebuie să cumpere bilet pentru unul dintre cele 30 de locuri special amenajate.

În Dubai, cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa, cu o înălțime de 828 de metri, va găzdui din nou un foc de artificii spectaculos, completat cu un spectacol de laser și lumini.

În capitala Rusiei, Moscova, sunt foarte puține restricții în vigoare, chiar dacă, spre deosebire de Emiratele Arabe Unite, rata de vaccinare este mai scăzută. Printre alte evenimente, un grandios foc de artificii va avea loc în Piața Roșie.

La New York, ca și în anii precedenți, festivitatea va fi transmisă în direct la televiziune și online, inclusiv coborârea celebrului glob din cristal. Tradiționala petrecere din Times Square se va desfășura din nou în prezența spectatorilor, dar toți participanții trebuie să fie vaccinați împotriva COVID-19.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău