Revelion 2021, în Coreea de Nord. Ce a arătat presa oficială

  • 01 Ianuarie 2021 11:20
Revelion 2021, în Coreea de Nord. Ce a arătat presa oficială

Piața centrală din capitala nord-coreeană Phenian s-a umplut joi seara de o mulțime de petrecăreți veniți să vadă concertul și artificiile de Anul nou, pe fondul restricțiilor impuse pentru a împiedica răspândirea noului coronavirus, au transmis media de stat nord-coreene citate de Reuters, potrivit Agerpres.

Televiziunea publică a arătat participanți la festivități purtând măști faciale, dar stând aproape unul de altul în Piața Kim Ir Sen, cu baloane și lumini în mâini.

Artiștii, care nu purtau măști de protecție, au cântat și dansat pe o scenă decorată cu un uriaș "2021" colorat. Oameni de zăpadă gigantici băteau cadența în timp ce cântăreții interpretau cântece patriotice, cu refrene precum "Glorie generalului Kim Jong Un" și "Cel mai mult îmi iubesc țara".

Totuși, festivitățile au fost "clar" mai limitate ca amploare decât în anii trecuți, a apreciat Colin Zwirko, corespondentul NK News, cu sediul la Seul (Coreea de Sud).

Coreea de Nord a susținut că nu a înregistrat cazuri de contaminare cu noul coronavirus, deși a efectuat mii de teste, iar guvernul nord-coreean a închis aproape complet granițele țării și a adoptat și alte măsuri stricte pentru a împiedica apariția epidemiei. Totuși, oficiali din Coreea de sud și SUA au exprimat îndoieli că nu au existat deloc cazuri de infectare.

În octombrie, liderul nord-coreean Kim Jong Un a supervizat în aceeași piață din Phenian o paradă militară la care au defilat mii de soldați fără mască.

Coreea de Nord se pregătește săptămâna aceasta pentru un amplu congres al partidului conducător, a cărui dată exactă nu a fost anunțată, dar potrivit agenției de presă de stat KCNA delegații au început deja să sosească în capitală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău