Reuniunea pregătitoare a COP15 privind biodiversitatea ce urma să aibă loc în China a fost mutată la Roma

  • 10 Februarie 2020 17:42
Reuniunea pregătitoare a COP15 privind biodiversitatea ce urma să aibă loc în China a fost mutată la Roma

Una din reuniunile pregătitoare prealabile celei de-a 15-a Conferințe a părților (COP15) la Convenția privind diversitatea biologică, care era prevăzută să se desfășoare în perioada 24 - 29 februarie în orașul Kunming (China), a fost mutată la Roma la aceleași date, relatează luni EFE, preluat de Agerpres.

Nu sunt precizate motivele mutării acestei reuniuni la Roma, dar în comunicat se precizează că vor fi discutate acolo detalii ale proiectului documentului Convenției privind diversitatea biologică a Națiunilor Unite - publicat la 15 ianuarie - în care se recomandă protejarea în proporție de 30 % a biodiversității marine și terestre pentru 2030.

Documentul cuprinde măsurile pentru a contracara, în următorii zece ani, dispariția unor specii și evitarea declinului a peste un milion de specii, potrivit Platformei Interguvernamentale privind Biodiversitatea și Serviciile Ecosistemelor (IPBES).

Documentul final este prevăzut să fie aprobat la cea de-a 15-a Conferință a părților (COP15) la Convenția privind diversitatea biologică, care este prevăzută să aibă loc în orașul chinez Kunming între 15 și 28 octombrie.

Anul 2020 este considerat "un super an" pentru protecția biodiversității, iar înainte de reuniunea din China din octombrie sunt prevăzute alte două întâlniri care vor avea loc la Marsilia (Franța) și New York (SUA).

Între 11 și 19 iunie anul acesta se întrunește la Marsilia Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii.

Potrivit studiilor științifice, pierderea speciilor s-a produs de-a lungul istoriei omenirii, însă decimarea speciilor este accelerată de acțiunile omului și de schimbările climatice.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău