Reuniunea COP26 de la Glasgow nu va aduce ''mari schimbări'', anticipează Greta Thunberg

  • 17 Octombrie 2021 11:42
Reuniunea COP26 de la Glasgow nu va aduce ''mari schimbări'', anticipează Greta Thunberg

Reuniunea COP26 (Conferința ONU pentru combaterea schimbărilor climatice) prevăzută să înceapă peste două săptămâni la Glasgow nu va aduce "mari schimbări", a anticipat sâmbătă militanta suedeză pentru mediu Greta Thunberg, relatează AFP, potrivit Agerpres.

COP26 și toate reuniunile internaționale "au potențialul de a schimba lucrurile, reunind atâția oameni. Trebuie să ne asigurăm că nu ratăm această ocazie", a subliniat tânăra ecologistă, lidera mișcării Fridays for Future, în marja unui concert consacrat climei organizat la Stockholm.

"Va trebui să continuăm presiunile", a conchis ea.

"Sper, evident, că vom realiza brusc că ne confruntăm cu o criză existențială și vom acționa în consecință", a adăugat ea, insistând că este nevoie de o "schimbare de direcție și să nu mai căutăm să creăm nișe în programe, ci să salvăm planeta, prezentul și condițiile de viață ale generațiilor viitoare".

La conferința ce va avea loc la Glasgow, în Scoția, între 31 octombrie și 12 noiembrie, reprezentanți de țări și organizații din întreaga lume vor negocia și vor căuta să obțină angajamente mai concrete privind reducerea emisiilor de gaz cu efect de seră, în condițiile în care, potrivit unei evaluări a ONU publicate luna trecută, lumea se îndreaptă spre o încălzire de nivel "catastrofal" cu plus 2,7 grade Celsius spre sfârșitul acestui secol, cu consecințe dramatice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău