Reuniunea Comitetului Parlamentar de Asociere R.Moldova – UE | Oficiali europeni îndeamnă autoritățile de la Chișinău să accelereze reformele

  • 23 Martie 2021 09:17
Reuniunea Comitetului Parlamentar de Asociere R.Moldova – UE | Oficiali europeni îndeamnă autoritățile de la 
Chișinău să accelereze reformele

Cea de-a 9-a reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova  – Uniunea Europeană s-a desfășurat ieri, în format on-line, cu participarea reprezentanților Parlamentului European, Parlamentului Republicii Moldova, Comisiei Europene și Serviciului European de Acțiune Externă. În cadrul discuțiilor, oficialii europeni au încurajat autoritățile să îndeplinească angajamentele asumate și să accelereze implementarea reformelor, în special în administrație publică, educație, sănătate și justiție.

Potrivit unui comunicat al Serviciulu de presă al Legislativului, subiectele cele mai importante discutate în cadrul reuniunii au vizat implementarea de către țara noastră a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, ajutorul oferit de Uniunea Europeană în contextul crizei provocate de pandemia de COVID-19, redresarea economică și evoluțiile politice din Republica Moldova.

Copreședinta Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova  – Uniunea Europeană, Ruxanda Glavan, a declarat că   la ora actuală eforturile țării noastre sunt direcționate spre gestionarea consecințelor crizei sanitare și a mulțumit Uniunii Europene pentru sprijinul oferit, în acest sens, sub formă de vaccinuri și materiale sanitare. Ruxanda Glavan a adăugat că este nevoie în continuare de medicamente, echipamente și utilaj medical, dar și de o cantitate mai mare de vaccinuri pentru imunizarea populației împotriva Covid-19, specificând că autoritățile moldovene contează pe asistența partenerilor europeni   în depășirea crizei pandemice.

De asemenea, Ruxanda Glavan a menționat că în pofida situației politice complicate, autoritățile își mențin angajamentul pentru continuarea implementării agendei reformelor asumate în contextul Acordului de Asociere cu UE, eforturile fiind axate pe redresarea consecințelor economice, dar și pe îndeplinirea obiectivelor de lungă durată, inclusiv reforma în domeniului justiției.

La rândul lor, oficialii europeni au declarat că Uniunea Europeană va continua să fie alături de Republica Moldova în combaterea pandemiei de COVID-19, așa cum s-a întâmplat încă de la începutul crizei. În aceșati timp, aceștia au încurajat autoritățile  să îndeplinească condiționalitățile asumate de țara noastră și să accelereze implementarea reformelor, în special în administrație publică, educație, sănătate și justiție.

Menționăm că Legislativul de la Chișinău a fost reprezentat, în cadrul reuniunii, de Ruxanda Glavan – copreședintă, Igor Munteanu – vicepreședinte, Mihail Popșoi, Marina Tauber și Alla Darovannaia – membri ai Comitetului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău