Reuniunea ambasadorilor statelor UE la Bruxelles a fost anulată din cauza coronavirusului

  • 06 Martie 2020 15:02
Reuniunea ambasadorilor statelor UE la Bruxelles a fost anulată din cauza coronavirusului

Reuniunea pe care reprezentanții permanenți ai statelor UE o aveau programată pentru vineri la Bruxelles a fost anulată ca măsură de ''precauție'' după ce ambasadoarea croată a avut contact cu o persoană recent infectată cu coronavirus, au declarat surse diplomatice pentru agenția EFE, preluat de Agerpres.

Conform acestor surse, ambasadoarea Croației, țara care deține președinția semestrială a Consiliului UE, a avut contact cu persoana din Consiliu confirmată ca fiind infectată cu coronavirusul COVID-19.

Ambasadoarea croată a optat pentru ''izolare ca măsură de precauție'', la fel procedând și ceilalți angajați ai reprezentanței croate.

Până în prezent au fost confirmate două infectări cu coronavirus în rândul personalului instituțiilor europene, prima fiind în cazul unui funcționar al Agenției Europene de Apărare (European Defence Agency - EDA), organism al Uniunii Europene cu sediul la Bruxelles, iar cea de-a doua în cazul angajatului Consiliului cu care a intrat în contact ambasadoarea croată.

Conform unei surse europene citate de AFP, acel angajat al Consiliului a participat la o reuniune la care a fost prezentă o persoană deja infectată, fiind vorba despre un caz de ''transmitere locală'' a virusului în Belgia.

Potrivit Ministerului belgian al Sănătății, 109 cazuri de coronavirus au fost confirmate până în prezent în această țară.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău