Reuniune de urgență la Kiev, după ce rebelii din Donbas au ucis patru militari ucraineni

  • 07 August 2019 11:00
Reuniune de urgență la Kiev, după ce rebelii din Donbas au ucis patru militari ucraineni

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a convocat, miercuri, o reuniune de urgență cu participarea responsabililor de securitate a statului, după ce patru militari ucraineni au fost uciși, marți, în urma unor atacuri lansate de separatiștii din Donbas.

La reuniunea respectivă participă președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, șeful Statului Major General al Ucrainei, Ruslan Homceak, reprezentanți ai departamentelor cheie din Forțelor Armate Ucrainene și secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Oleksandr Daniliuk.

Amintim că patru soldați ucraineni au murit, marți, în urma atacurilor lansate de forțele ruse de ocupație din Donbas, potrivit Ministerului Apărării de la Kiev. Instituția precizează că, în noaptea de luni spre marți, începând cu 00:45, rebelii au executat foc timp de o oră spre localitatea Bohdanivka din regiunea Donețk, unde se află o unitate a armatei ucrainene. "Marți dimineață, la ora 10:20, invadatorii ruși au început să ne atace în apropiere de localitatea Pavlopol.

În urma acestor atacuri, patru soldați ucraineni au fost uciși" - menționează Ministerul Apărării din Ucraina. Pe 21 iulie, în Donbas a intrat în vigoare un nou armistițiu pe termen nelimitat, care interzice orice fel atac, conform acordurilor de la Minsk. Cu toate acestea, imediat după intrarea în vigoare a armistițiului respectiv, reprezentanții OSCE în Donbas au înregistrat 75 de cazuri în care rebelii au încalcat regimul de încetare a focului.

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău